AUBERGINE UIT DE OVEN

Recept van Sacha

Ingrediënten,  2 personen;

2 aubergines;  jong belegen boerenkaas; serranoham; zout en peper; olijfolie;  naar wens nog paprika, tomaat en kruiden. Het recept kan uiteraard ook zonder vlees.

Bereiding.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een vierde van de aubergine eraf in de lengte (dus een soort kapje) . Haal er wat vruchtvlees uit met een mes of lepel, maar zorg dat er zeker een cm dikte van de rand overblijft,  anders scheurt hij.  dan vul je hem met de gewenste groenten zoals paprika; tomaat of blokjes vruchtvlees.  Wil je hem zonder teveel diverse groenten,  dan laat je die weg, maar doe je alleen wat vruchtvlees en kruiden.  Dan een laagje serranoham (of zonder vlees)  en de geraspte kaas. Daarover wat zout peper en kruiden.  Besprenkel de aubergine met wat olie en doe hem op de bakplaat in de oven voor een 20-25 min.

Ook lekker om wat rauwkost salade of risotto bij te serveren.

Ook heerlijk met een droge witte wijn.  Onze tip  { montgolfier  savingon blanc}

 

Eet u smakelijk!