Boerenkaasmuffins met prei

Ingrediënten boerenkaasmuffins met prei (16 stuks):

  • 250 gram buitenmelkse boeren kaas ‘Hofstede’
  • 3 eieren
  • 3 flinke preien
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 dl slagroom
  • 3 el bloem, gezeefd
  • 25 gram boter
  • 1 of 2 muffinvormen, maat M

Rasp de boerenkaas . Snijd (alleen het wit/licht groen) van de prei in smalle ringetjes en bak gedurende 3 minuten in de boter. Goed laten uitlekken en iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en rol ze iets uit. Druk in elke opening van de muffinvorm(en) een plakje bladerdeeg en zorg dat de plakjes goed aansluiten op de bodem. Laat de hoekjes langs de zijwanden omhoog steken. Verdeel de prei over de deegbakjes. Klop de eieren los met de slagroom en roer de gezeefde bloem en 150 gram geraspte buitenmelkse boerenkaas erdoor. Breng op smaak met wat versgemalen peper en eventueel wat zout. Schep het eimengsel in de vormpjes en strooi de rest van de kaas erover. Bak de muffins gedurende 20-25 minuten goudbruin.