Bourgondisch flammkuchen met verse burrata en pesto.
Recept van Hilda,
Benodigdheden:
- Rol flammkuchen
- Huisgemaakte verse pesto van Kaas van Kees
- Spinazie als je wat extra groente wil gebruiken
- Courgette
- Ongeveer 3 wilde perziken
- Een rode ui
- Italiaanse chili olijfolie van Kaas van Kees
- Pijnboompitten van Kaas van kees
- Balsamico van Kaas van Kees
- Verse burrata van Kaas van Kees
- Dun gesneden parmaham van Kaas van Kees
Recept:
- Verwarm de oven voor en rol het deeg uit op de bakplaat. Prik wat gaatjes met een vork in het deeg en smeer daarna de verse pesto erop. Vervolgens kan je dit volledig bedekken met spinazie, voor de extra vitamines.
- Snij de courgette in dunne plakjes en de wilde perziken in dunne partjes. Snij ook een ui in dunne, halve ringen. Bedek vervolgens de spinazie eerst met een laagje courgette, dan de perziken en als laatst met de rode ui. Sprenkel er naar eigen smaak de Italiaanse chili olijfolie op en bestrooi met wat zout en peper. Doe dit in de oven tot het deeg gaar en krokant is (ongeveer 25 minuten, verschilt per over).
- Bak ondertussen de pijnboonpitten tot ze lichtbruin zijn.
- Als de flammkuchen klaar is, kan deze uit de oven. Verdeel de dun gesneden Parmaham van Kaas van Kees over de flammkuchen. Snij de Flammkuchen in stukjes en verdeel de verse burrata over de stukjes. Sprenkel tot slot hier wat balsamico over en top af met de pijnboonpitten.
Nu heb je een heerlijk en makkelijk recept met allemaal verse producten. Genieten maar!