Couscoussalade met verse kaas en cashewnoten

Deze salade heeft als basis de couscous .  Ik kies altijd voor couscous van durumtarwe, maar je kunt natuurlijk ook een lichtere variant doen of gewoon naturel. Afkomstig uit Marokko maar ook hier kunnen we er eindeloos mee variëren.

ingrediënten;

1 pakje couscous

100 gram cashewnoten (kaasvankees)

verse platte peterselie en bieslook

olijfolie

zontomaatjes (kaasvankees)

verse kaas. Ik heb de verse geitenkaas gebruikt maar het kan ook feta zijn. (kaasvankees)

1 rode ui

roomboter (kaasvankees)

Bereiding:  kook de couscous volgens beschrijving op verpakking;  snijd de peterselie, bieslook en ui; hak de cashewnoten, en breek de verse kaas in stukjes.  Giet een beetje olijfolie met wat kruiden over de verse kaas en laat dit even staan;  doe wat roomboter in de koekepan en fruit de ui;  voeg daarna de noten toe en bak ze kort mee.

doe de couscous in een schaal,  schep de ui en en de noten erdoor.  Schep dan de verse kruiden erdoor.  Strooi de verse kaas en met olie erover en ook de zontomaatjes.

Eet smakelijk !    Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.