Dadeltaart met pecan-noten en havermoutbodem.

Onze heerlijke zachte biologische dadels zijn zo lekker dat ik dacht… ik maak een taart en gebruik de dadels om de suikers te vervangen, zodat het een gezonde lekkernij wordt!  Omdat het echt een succes is geworden en veel mensen om het recept vragen, zet ik hem nu op onze site.  hieronder volgt het recept:

Ingrediënten:

bodem: 150 gr. havermeel ( of havermout, die je in een blender even fijnmaalt.);   2 eieren; 100. ml olie; 100 ml. yoghurt; 2 eetl. (Hemmense) honing.

topping: 400 gr. zachte yogi en yousef dadels;  1 zakje pecannoten;  1 ei; 1 eetl. Hemmense honing; geraspte kokos; evt. wat granola en wat roomboter.

Ik heb hiervoor de allemaal biologische producten gebruikt, maar dat is uiteraard eigen keuze.

 

bereiding:

De bodem:  Verwarm de oven voor op 180 graden; doe de havermeel, de eieren, de yoghurt en honing in een beslagkom.  mix het tot een soepel deeg, voeg ondertussen een beetje olie toe.  Dan kan hij in voor 40 min. de oven in.

De topping:  haal de pitten uit de dadels en snijd ze wat fijner,  snijd de pecannoten fijn,  meng dit met elkaar, en schep er nog 2 eetlepels honing door met evt. wat granola zodat er een stevige dikke vulling ontstaat.   Voor een nog wat steviger geheel kan je wat boter smelten en dan de vulling door de gesmolten boter scheppen.

De topping kan op de bodem; goed aandrukken en dan de kokosrasp erover.  Deze is nog lekkerder als je de kokos even kort roostert,  en vervolgens een paar uur in de koelkast laten opstijven.

eet smakelijk!                                                                                                                                                                                                     Joke.