Gekarameliseerde Peer en Venkel Salade

Gekarameliseerde Peer en Venkel Salade
Met karaktervolle kazen ( Van Kees )
De ingrediënten (3-4 personen):
- 3 Venkel
- 2 Conference peren
- 100 gram Parmigiano-Reggiano (KaasVanKees)
- 150 gram Gorgonzola (KaasVanKees)
- 4 eetlepels honing (KaasVanKees)
- Citroensap (ongeveer 1/8e)
- Granaatappel pitjes
- Platte Peterselie
- Peper en Zout naar smaak
- Olijfolie
De voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en snij ze in schijfjes. Verwijder de stengels van de venkel en snij deze in schijfjes. Rasp de Parmigiano-Reggiano. Haal een handvol pitten uit de granaatappel. Verwijder de blaadjes van de takken van de platte peterselie (handjevol). Verkruimel tot slot de Gorgonzola.
De bereiding:
Leg de venkel en peer in een ovenschaal en verdeel het zodanig dat de hele schaal bedekt is. Bestrooi deze met zout, peper, olijfolie en de honing. Zet het in de oven voor 20 minuten. Haal de inhoud van de ovenschaal na de 20 minuten eruit en leg dit op een bord. Voeg de Parmigiano-Reggiano, granaatappel pitjes en de platte peterselie toe. Garneer het gerecht royaal met gorgonzola en knijp een heel klein beetje citroen uit over het gerecht heen.
Een heerlijk bijgerecht dat warm én koud gegeten kan worden.
Eet smakelijk! *recept van Marjolein.