Ingrediënten gevulde kaastomaten:

  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 afgestreken theelepel zout, peper
  • paprikapoeder
  • 8 eetlepels boer Mulder kaas extra belegen
  • 200 gr ham
  • 2 eierdooiers
  • 8 theelepels ‘roomboter van Joliene’  in klontjes

Was en droog de tomaten en snij het bovenste derde deel eraf als deksel. Hol de tomaten uit. Meng zout; peper en paprikapoeder door elkaar en vul de tomaten met dit mengsel. Strooi de geraspte kaas in de uitgeholde tomaten. Snij de ham eerst in dunne plakjes, daarna in kleine stukjes en strooi deze op de kaas. Klop de eierdooiers en verdeel deze weer over de ham. Leg tenslotte wat klontjes boter erop en grill de tomaten 1 0 minuten aan de rand van de barbecue. Als de hitte van de barbecue te groot is, zet de tomaten dan op een stuk folie. Als het eigeel aan de bovenkant van de tomaten niet voldoende stolt en de boter niet smelt, legt men een stukje aluminium op de tomaten en draait ze op het laatst nog een paar minuten met de vulling naar beneden.