gevulde portobello met gesmolten taleggio

gevulde portobello met taleggio

vegetarisch, voorgerecht, of samen met quinoa als hoofdgerecht.

 

ingrediënten

(voor 2 personen)

4 portobello’s, van steeltjes ontdaan

ongeveer 6 eetl. olijfolie

1 kleine ui, fijngesneden

1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes

100 g zongedroogde tomaatjes, fijngehakt

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 eetl. dragonblaadjes

4 eetl. basilicumblaadjes, grof gehakt

200 g gemengde rucola en eikenblad-sla

zout en zwarte peper

70 g parmezaan, geraspt

100 g taleggio, in plakjes, korst verwijderd

 

 

verhit de oven tot 180 graden. bekleed een bakplaat met bakpapier. leg de paddestoelen met de bolle kant naar beneden op de bakplaat en sprenkel er wat olie over; bestrooi ze met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en rooster de paddestoelen ongeveer 15 minuten tot ze zachter worden.

 

Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan en smoor de ui en de bleekselderij 5-10 minuten op een laag vuur tot ze gaar, maar niet bruin zijn; roer om de paar minuten. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de knoflook toe en smoor die nog een paar minuten mee. Neem dit geheel van het vuur en laat het afkoelen.

 

Schep de parmezaan, de dragon en de helft van de basilicum door het groentemengsel en breng op smaak met peper. (een klein beetje zout mag ook, maar niet te veel wegens de taleggio die ook al zout bevat.) schep de vulling in de paddestoelen en leg er een plakje taleggio op. Zet ze weer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de paddenstoelen gaar zijn.

 

Maak op elk bord een bedje van de sla. Leg op elk bord een paddestoel en besprenkel met nog wat olie. garneer ze met het achtergehouden basilicum en dien ze direct op.

{recept van Judith}

 

 

Lekker met onze HILDA huiswijn Airén.