gevulde Portobello’s van Janneke

Gevulde Portobello’s (4 personen)    

Ingrediënten:

– 4 portobello’s (of andere grote champignons)

– ± 100 gram roomkaas met tuinkruiden;  bieslook of naturel.

– ± 100 gram romige blauwader (zoals Cambozola of Gorgonzola Gran Gusto) in kleine blokjes gesneden   (  houd je niet van blauwaderkaas,  dan kun je een dubbele hoeveelheid roomkaas gebruiken )

– 2 plakjes ontbijtspek

– 1 sjalot of klein uitje

– ± 200 gram belegen Boerenkaas ,   een aanrader is de ‘speksnijder’(kan ook ouder dan belegen)

– beetje olie of roomboter ( kaasvankees)

– aluminium folie

– oven.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven (minimaal 200 graden) voor.
  2. Snij de sjalot en plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en bak deze in wat olie of boter totdat de sjalot glazig is en het spek beetje krokant.
  3. Veeg de buitenkant van de portobello’s schoon met keukenrol en vul deze met de roomkaas of blauwader.
  4. Verdeel het sjalot/spek mengsel daar weer overheen.
  5. Schaaf plakjes van de belegen kaas en verdeel deze over de portobello’s zodat de bovenkant afgedekt is.
  6. Zet de portobello’s op het aluminiumfolie en vouw het folie dicht.
  7. Zet de portobello’s in de oven en bak deze ongeveer 15 á 20 minuten.
  8. De portobello’s zijn gaar als de kaas goed is gesmolten en er onderin de verpakking wat vocht staat.
  9. Uit de oven meteen serveren.
  10. En.. genieten maar.. vooral bijzonder lekker om met een stokbroodje of snee vloerbrood te eten…
  11. WIJNTIP.  Een Doppio of Corterosso.   verkrijgbaar in onzw winkels.