gevulde Portobello’s van Janneke
Gevulde Portobello’s (4 personen)
Ingrediënten:
– 4 portobello’s (of andere grote champignons)
– ± 100 gram roomkaas met tuinkruiden; bieslook of naturel.
– ± 100 gram romige blauwader (zoals Cambozola of Gorgonzola Gran Gusto) in kleine blokjes gesneden ( houd je niet van blauwaderkaas, dan kun je een dubbele hoeveelheid roomkaas gebruiken )
– 2 plakjes ontbijtspek
– 1 sjalot of klein uitje
– ± 200 gram belegen Boerenkaas , een aanrader is de ‘speksnijder’(kan ook ouder dan belegen)
– beetje olie of roomboter ( kaasvankees)
– aluminium folie
– oven.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven (minimaal 200 graden) voor.
- Snij de sjalot en plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en bak deze in wat olie of boter totdat de sjalot glazig is en het spek beetje krokant.
- Veeg de buitenkant van de portobello’s schoon met keukenrol en vul deze met de roomkaas of blauwader.
- Verdeel het sjalot/spek mengsel daar weer overheen.
- Schaaf plakjes van de belegen kaas en verdeel deze over de portobello’s zodat de bovenkant afgedekt is.
- Zet de portobello’s op het aluminiumfolie en vouw het folie dicht.
- Zet de portobello’s in de oven en bak deze ongeveer 15 á 20 minuten.
- De portobello’s zijn gaar als de kaas goed is gesmolten en er onderin de verpakking wat vocht staat.
- Uit de oven meteen serveren.
- En.. genieten maar.. vooral bijzonder lekker om met een stokbroodje of snee vloerbrood te eten…
- WIJNTIP. Een Doppio of Corterosso. verkrijgbaar in onzw winkels.