Gnocchi – 4 soorten kaas. Vegetarisch.

Herfst recept van Joke.
Dit recept is onwijs herfstig, en lekker! Daarom ga ik hem nu ook op de site plaatsen! Een echte aanrader voor dit seizoen, en ook nog eens een gerecht waar je mee voor de dag kan komen!
Ingrediënten 4 pers. ;
2 kg gnocchi (om te bakken (spreek je uit als njokki, en is Italiaans voor klontjes);
4 soorten kaas, deze nu voor de herfst (in het voorjaar zou ik voor andere kazen gaan): 100 gram rauwmelkse Emmentaler, 100 gram Cantal of Beaufort; 100 gram licht belegen geitenkaas en een stukje gorgonzola dolce. Deze raspen;
600 gram sperziebonen;
nootmuskaat;
naturel roomkaas of creme fraiche;
bakje kastanje champignons;
bosje peterselie.
Bereiding:
de verse bonen koken; kaas raspen; champignons snijden; peterselie snijden.
kook de bonen met iets nootmuskaat, en bak ondertussen de gnocchi. Deze bak je om en om tot er iets een bruin korstje op komt.
bak de champignons kort.
Maak in een kom een mix van de 4 soorten kaas ( gorgonzola in kleine blokjes) en voeg er iets naturel roomkaas of creme fraiche aan toe, zodat je deze zo door de gnocchi kunt scheppen;
giet de bonen af; champignons klaar;
Als de gnocchi goed gaar gebakken zijn schep dan het herfst kaas mengsel erdoor en laat het even op het vuur staan tot dat het er mooi overheen gesmolten is;
serveer de bonen met champignons en de gnocchi direct en strooi er wat verse peterselie over.
Heerlijk met volle rode wijn, de anoranza cabernet sauvignon shiraz !
ook verkrijgbaar in onze winkel.
Eet u smakelijk! liefs, Joke