Ingrediënten gorgonzolabuideltjes met uimarmelade:

  • 1 el olijfolie ongefilterd
  • 3 rode uien
  • vers takje oregano
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el honing  (Hemmense honing)
  • 150 gr gorgonzola dolce
  • 150 gr kwark
  • 8 velletjes filodeeg
  • 60 gr boter
  • 12-gats muffinvorm

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C) . Vet de muffinvorm in.

Marmelade: Verhit de olie en bak de in ringen gesneden uien 30 minuten afgedekt tot ze zacht en glazig zijn. Voeg oregano en azijn toe, breng aan de kook en laat het 20 minuten onafgedekt sudderen tot het ingedikt en bijna alle vocht verdampt is. Roer de honing erdoor, breng het mengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en laat het afkoelen.

Buideltjes: Meng de gorgonzola en kwark. Vet een velletje filodeeg licht in met gesmolten boter. Leg er een vel bovenop en vet het ook in. Snij hier vierkantjes van 10 cm van. Doe hetzelfde met twee volgende vellen. Leg 2 vierkantje op elkaar, maar draai de bovenste een kwartslag, zodat een ster met 8 punten ontstaat. Schep 2 afgestreken tl van het kaas/kwarkmengsel op de ster en vouw de punten omhoog, zodat een buideltje ontstaat. Bestrijk de bovenkant met boter. Herhaal dit met de overige velletjes deeg. Bak de buideltjes in de muffinvorm in 12-14 minuten bruin en krokant en serveer ze met de uienmarmelade.