HARTIGE BROCCOLI TAART van Dieke.

Deze quiche is gewoon verrukkelijk!

Ingrediënten;

10 plakjes diepvries bladerdeeg;  2 stronken broccoli;  2 uien; 7 eieren;  2 bollen mozzarella; 300 gram boeren belegen geraspt;  4 tomaten; paar stelen verse basilicum; italiaanse kruiden en voor de liefhebber nog gerookte kip en olijfolie.

Bij kaasvankees verkrijgbaar; mozzarella, eieren, boerenkaas, wijn.

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 180 graden; bekleed de taartvorm met bakpapier, en vervolgens met de bladerdeegplakjes.  Klop de eieren los; snipper de ui en snijd 1 bol mozzarella in stukjes.

Doe de ui, mozzarella, broccoli, (evt. gerookte kipreepjes) en de italiaanse kruiden bij de geklopte eieren en schep goed door.  Verdeel dit over de quichevorm, en strooi de kaas erover.   Bak deze in de oven in 35 min. Gaar.

 

Vervolgens snijd je de andere bol mozzarella; alle tomaten en de basilicumblaadjes in stukjes.  Doe dit in een schaal en besprenkel met wat olie en kruiden.  Deze serveer je als salade bij de quiche.

 

Eet u smakelijk!!

Wijntip.  Een heerlijke witte Les Berholets Reserve Viognier.