Ingrediënten Hollandse kaasfondue:

  • 0,3 liter witte wijn (sauvignon blanc)
  • 500 gram boer Mulder belegen of extra belegen kaas
  • 500 gram maasdam gatenkaas
  • 1 eetlepel maizena opgelost in water om te binden
  • 2 eetlepels bieslook fijngeknipt
  • verse knoflook

Serveren met bruin stokbrood, geblanceerde spruiten; gekookte worteltjes; bloemkool of gebakken hele/halve champignons. Eventueel gedroogde peper gemalen en een scheutje citroensap toevoegen.

Wrijf de pan in met de verse knoflook.  Breng de wijn in de pan tegen de kook aan. Roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende op matig hoog vuur tot alle kaas gesmolten is. Maak de maizena aan met water en voeg dit al roerende toe aan de fondue. Blijf roeren tot een gladgebonden fondue ontstaat. Voeg de peper naar smaak toe.