Paddenstoelen risotto met spinazie en ‘oude boerenkaas van kees’

Recept van Cindy

 

Ingrediënten: ( 4 pers)

Kastanjechampignons 250 gr.

1,5 ui

Olijfolie

300 gr. Risotto rijst

2 groentebouillontabletten

250 ml kookroom

Verse spinazie

200 gram oude boerenkaas van Kees

 

Bereiding ( ong. 30 min)

Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. De ui pellen en fijnsnijden. In de  braadpan olijfolie verhitten en de ui fruiten.  Dan de risotto toevoegen en even meebakken.  Kook ondertussen de bouillontabletten in 500 ml water.  Voet dit beetje bij beetje toe aan de risotto.  ( voeg een beetje toe, wacht tot het opgenomen is door de rijst; vervolgens weer bouillon toevoegen, en zo tot alles opgenomen is. Dan even een min. Of 8 zachtjes laten doorkoken.   Daarna kan de room er doorheen. In een koekenpan wat olie verhitten en de champignons bakken in ong. 5 min. De spinazie heel kort toevoegen tot deze perfect is samen met de paddenstoelen en dan meteen serveren met daarnaast de heerlijke smeuïge risotto.  Dan als topping de heerlijke boerenkaas van Kees  (de Heerenboerderij).  De kaas heel dun schaven of juist heel grof als vlokken raspen en daarmee het heerlijke gerecht bedekken.

 

Eet u smakelijk!                      Cindy.