Pasta met kip en pesto.       Recept van Diane.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram kipfilet

Italiaanse kruiden ( naar keuze)

200 gram verse pesto ( kaas van Kees)

200 gram verse roomkaas, evt. met tuinkruiden of italiaans. ( kaas van Kees)

200 gram parmezaanse kaas ( kaas van Kees)

Een pasta naar keuze

250 gram champignons.

Bereiding.

Snijd de kipfilet in reepjes. Marineer met Italiaanse kruiden en olijfolie naar wens. Kook een pasta, ook naar wens. Doe wat olijfolie in de braadpan en voeg dan, als de olie warm is een gesneden koflook teentje en een rode ui in . evt. wat verse kruiden. Dit even kort roerbakken. Dan de kipfilet erbij doen, dan krijgt het al de heerlijke aroma van de knoflook en ui mee. De kipfilet gaar bakken..

Ondertussen de champignons snijden en in een koekepan even kort bakken. Voeg daaraan toe, de verse roomkaas en de pesto. Dit hoeft maar een paar min. Om te verwarmen.

Als de pasta gaar is even afgieten en dan de pesto-champignons erbij.

Bij het opdienen kan de geraspte parmezaanse kaas toegevoegd naar wens.

 

tip.  Ook lekker om nog een frisse salade bij te serveren.   ( op de foto een salade met pesto en pijnboompitjes en wat olijfolie.)

Eet u smakelijk!