recept van Marjolein! 

Pasta met kippendijfilet in een frisse kaassaus met cashewnoten.  

 

Ingrediënten voor 4 personen:

8 kippendijfilet

Joliene roomboter (KaasVanKees)

Handje vol cashewnoten (KaasVanKees)

200 gram geraspte Parmigiano-Reggiano (KaasVanKees)

Paprikapoeder

3 teentje knoflook

250 ml tuinkruidenbouillon

150 ml kookroom

Sap van een halve citroen

3 takjes tijm

350 gram spaghetti (of andere pasta)

Een bosje platte peterselie

 

Strooi wat paprikapoeder over de kippendijfilet en bak ze in ruim in roomboter kort. Leg de kippendijen vervolgens in een ovenschaal. Bak de knoflook kort in de roomboter en voeg vervolgens de tuinkruidenbouillon, kookroom, citroensap, tijm en de geraspte Parmezaanse kaas eraan toe. Laat dit even zachtjes koken en voeg het vervolgens toe aan de ovenschaal. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en laat het 25 minuten gaar worden. Kook ondertussen de spaghetti gaar.

Serveer de spaghetti met kip en saus met wat garnering van fijngehakte cashewnoten en platte peterselie. En voeg er eventueel nog extra geraspte kaas aan toe.

Eet u smakelijk!

 

Wijn tip:

Wit: Montgolfier Chardonnay

Rood: Montgolfier Merlot