Volkoren spaghetti met broccoli en als topper de Mont Vully kaas!

Dit recept van Joke is verrassend lekker en makkelijk te maken.

Ingrediënten (4pers);  volkoren spaghetti 3/4 pakje; kg broccoli; 350 gram Mont Vully kaas; verse roomkaas 100 gram of creme freche; griekse yoghurt 100 gram; peper en zout, en voor de liefhebber zongedroogde tomaat.

bereiding;

snijd de broccoli in kleine roosjes en breng het aan de kook, laat het even koken; kook de spaghetti een 7-8 min in kokend water; rasp de Mon-Vully kaas grof.  Maak ondertussen een mix van de verse roomkaas; griekse yoghurt; peper en zout; en de helft van de Mont Vully kaas. Als de broccoli gaar is dan haal er 4 kleine roosjes uit en doe dat bij de mix;  dan de mix in een pannetje, even verwarmen, en met een staafmixer pureren tot een mooie saus.

Serveer de spaghetti (bestrooi met wat peper) en de gekookte broccoli op het bord; schenk de saus erover en als laatste bestrooi met wat geraspte kaas en evt. de zontomaat.

 

Eet smakelijk!!

Heerlijk met de bio wijn Hero Bianco.  Een frisse chardonnay. (ook bij ons verkrijgbaar)