De lekkerste Roquefortsoep waarmee je iedereen verrast!

Recept van Nina

 

Ingrediënten (4 pers)

40 gram Joliene roomboter (kaasvankees)

1 ui

1 prei

Halve bol bleekselderij, met wat stengels

40 gram bloem

Een kippenbouillon blokje

2 dl kookroom

2 tenen knoflook

100 gram roquefort  (kaasvankees)

Zout en peper

 

Beschrijving.

Snijd de prei; ui; knoflook en de selderij fijn.  Kook  ongeveer een liter water met het bouillonblokje.  Verhit boter in de pan en fruit de gesneden groenten hierin.  ( Bewaar wat selderijblaadjes voor de garnering.) regelmatig omscheppen zonder het bruin te laten worden.  Roer daarna de bloem erdoor zodat een stevige massa ontstaat,  en voeg dan de kippenbouillon toe.   Als alles weer kookt voeg dan de kookroom toe.  Laat het een 10 min. Zachtjes koken.  Voeg de verkruimelde roquefort kaas toe,  de kaas echt op het laatst toevoegen.   Voeg zout en peper toe voor de smaak.

Als garnering kunt u wat selderij blaadjes gebruiken.

Eet u smakelijk!

 

Tip.   Lekker met een donker stokbrood!