Rustique brood met Italiaanse Tallegio!

Een heerlijk recept van Joke.  “gewoon eens wat anders”.

Benodigheden voor 2 personen;

grote rustique bol, of 2 kleinere.

bos bieslook/ lenteui

bakje kastanjechampignons

peper en zout

300 gram tallegio

verse peterselie

voor de liefhebber: kipfilet.

Bereiding;

Snijd de champignons, lenteui, evt. de kipfilet in stukjes;   kruid de kipfilet met wat peper zout en evt. tuinkruiden;  zet de oven aan op 180 graden; bak de kipfilet tot ze gaar is;  doe de champignons en lenteui erbij en wok het mooi samen een 5-6  min. strooi evt wat peper en zout bij;  Snijd de bol open en haal met een lepel het binnenste eruit; dit kun je ook nog even meebakken.  snijd de tallegio in blokjes en schep het er voor 2/3 deel doorheen.  Vul de bol met deze ingrediënten en doe als laatste de rest van de tallegio erover.  Zet het een 15 min in de oven.   Voor het serveren strooi je de verse petereselie erover.

Eet smakelijk!  Heerlijk met een volle rode Marcel martin merlot.