Saladetip van Marleen.  salade van geitenkaas; peer en noten.

 

ingrediënten:  (4 pers.)

gemengde sla, evt. wat verse bieslook of oregano.

2 geitenrolletjes (kaasvankees)

walnoten of een notenmix voor salade (kaasvankees)

honing (kaasvankees)

2 handperen.

bereiding:

Scheur of snijd de sla en was deze.  Snijd de walnoten in stukjes ( of gebruik de kant en klare notenmix voor salade, deze kan ook nog even geroosterd worden)

verwarm de oven voor op 120 graden.

snijd de geitenrolletjes in plakjes en leg deze op de bakplaat.

snijd de peren in repen of blokjes.

als de sla uitgelekt is dan kan deze in een schaal met daardoor de noten en perenstukjes.

de bakplaat kan ongeveer 5-8 min. in de oven zodat de geitenkaas mooi zacht wordt.

deze serveer je dan net voor het opdienen op de sla, met als laatste de honing.  Deze kan naar wens over de salade geschonken worden.

 

Eet smakelijk!

wijntip,  Montgolfier. een Franse Sauvignon blanc, (fruitig, peer meloen honing, verleidelijke frisheid)