Sperziebonen met aardappel en Gruyere!

Heerlijk hoofdgerecht met fantastische topping van Gruyere.

(kan vegetarisch)

benodigheden ( 3 pers)

Voor de dressing:

grote eetl. kaasmosterd (kaasvankees)

2 eetl. witte wijn azijn

3 eetl. olijfolie

fijn gesneden sjalotjes; peterselie; dille.

Gerecht:

250 gram sperziebonen

3 eieren

500 gram aard.

200 gram Gruyere kaas (kaasvankees)

zout en peper.

 

bereiding:  doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en meng dit goed.  zet het in koelkast.

kook de aard.  of die ze in de oven voor een krokant korstje.  Rasp de gruyere.

kook de eieren en de sperziebonen.  Als dit alles gaar is dan doe de aard. en de bonen op een schaal. drapeer de eieren erover.  bestrooi met zout en peper en als laatste voeg de dressing erover,  en dan meest smaakmaker…. De Gruyere!

Eet smakelijk!!

Je kunt er een mooi lapje rundvlees bij doen,  maar vegetarisch is dit gerecht ook heerlijk.

 

lekker met onze huiswijn Hilda  (kaasvankees)