Sperziebonen met pikant boerenkaas en serranoham

Dat wordt genieten!  Sperziebonen zijn oneindig te variëren en dit keer kiezen we voor een beetje pit. Je kunt dit gerecht ook combineren met de couscoussalade die ook bij onze recepten te vinden is.

Ingrediënten 4 personen;

700 gram sperziebonen

250 gram boerenkaas extra belegen (kaasvankees)

200 gram dun gesneden serranoham (kaasvankees)

150 gram roomkaas (met sinaasappel, gember of ananas.  Kaasvankees)

verse bieslook

Bereiding:

Kook de sperziebonen een 5-7 min;  snijd ondertussen de kaas in blokjes, de bieslook en de ham in stukjes; Doe de ham heel kort aanbakken,  en paar min. in wat boter (kaasvankees) ;  schep dit dan door de roomkaas.  Doe de bonen in een overschaal, en schep dan alle ingrediënten erdoor.  zet dit een 15 min. in de oven.

 

Eet smakelijk!  Heerlijk met onze rode huiswijn Hilda.