Voorgerecht met 5 soorten kaas

voorgerecht

Een tip van chefkok Alain Caron  om dit heerlijke voorgerecht te maken.

Ingrediënten

AANTAL PERSONEN  4

  • 4 plakjes boeren belegen kaas Parel
  • 4 stukjes blauwader ( Cambozola of Blu d’auvergne)
  • 4 geitenkaas fenegriek
  • 4 kleine stukjes camembert
  • 4 kleine stukjes munster of Tourtain
  • 60 notenmix ( brain power)
  • 100 g mini bietjes
  • 2 el notenolie
  • 1 citroen
  • 4 gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
  • 2 dadels ( yogi en yousef)
  • 4 rode druiven
  • 4 witte druiven
  • 1 kleine appel
  • 2 takjes dragon
  1. Maak de bietjes schoon en snij ze in kleine blokjes.

  2. Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.

  3. Snij de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.

  4. Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca 9 cm.  Leg de stukjes kaas er omheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij, zij foto.

  5. Eet smakelijk!

Heerlijk met een mooie Valpollicella Ripasso wijn.