Voorgerecht met 5 soorten kaas
Een tip van chefkok Alain Caron om dit heerlijke voorgerecht te maken.
Ingrediënten
AANTAL PERSONEN 4
-
4 plakjes boeren belegen kaas Parel
-
4 stukjes blauwader ( Cambozola of Blu d’auvergne)
-
4 geitenkaas fenegriek
-
4 kleine stukjes camembert
-
4 kleine stukjes munster of Tourtain
-
60 notenmix ( brain power)
-
100 g mini bietjes
-
2 el notenolie
-
1 citroen
-
4 gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
-
2 dadels ( yogi en yousef)
-
4 rode druiven
-
4 witte druiven
-
1 kleine appel
-
2 takjes dragon
-
Maak de bietjes schoon en snij ze in kleine blokjes.
-
Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.
-
Snij de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.
-
Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca 9 cm. Leg de stukjes kaas er omheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij, zij foto.
- Eet smakelijk!
Heerlijk met een mooie Valpollicella Ripasso wijn.