Zomerse salade met halloumi
Er gaat niks boven een frisse salade in de zomertijd. Deze salade heeft de frisse fruitige smaken van diverse groenten en fruit, met lekkere gegrilde halloumi.
benodigheden 3 personen;
hele puntpaprika
halve gele paprika
350 gram cherrytomaatjes in 3 kleuren
verse munt
kwart van een galiameloen
paar takjes verse oregano
150 gram pijnboompitten (kaas van kees)
olijfolie en balsamico (kaas van kees)
1 plak halloumi (kaas van kees)
bereiding;
was de groenten en fruit, en snijd ze klein, ( van de munt de blaadjes plukken en deze niet kleiner snijden), rooster de pijnboompitten heel kort, snijd de halloumi in blokjes en gril in de koekepan tot deze een wat bruin korstje krijgt, doe een 100 ml olijfolie en 3 eetl. balsamicoazijn (rood, wit of rosé) in een schaaltje en doe hier de oreganoblaadjes, doe er wat peper bij en meng het even.
doe alle ingrediënten, incl. de halloumi op een schaal, strooi de pijnboompitten en dressing erover.
Eet smakelijk!
lekker met onze huiswijn hilda wit.