Zwarte Tagliatelle met Beaufort!

Tagliatelle van inktvisinkt, met Beaufort!      recept van Joke.

een tagliatelle pasta welke zwart gekleurd is door inkt van de inktvis!  Een sensatie op je bord!

Ingrediënten:  (4 personen)

een pak zwarte tagliatelle

een bakje champignons

3 teentjes knoflook

250 gram beaufort kaas

olijfolie

zout, peper en geraspte nootmuskaat

een stronkje Broccoli

verse peterselie.

heerlijk om er een simpele bechamelsaus bij te doen.   deze maak je van een halve liter melk; 50 gram bloem en 50 gram boter.  (zie beschrijving hiervan op internet)

bereiding.

snijd de knoflooktenen; de champignons; en maak kleine broccoli roosjes,  voor een zachte broccoli deze even 10 min. voorkoken. (op de foto had ik doperwten ipv broccoli)

zet een pan water op( kan een bouillontablet in voor extra smaak) en breng het aan de kook.   Doe ondertussen olie in een wokpan en daar kunnen de gesneden knoflooktenen in om te fruiten..

Zodra het water kookt de Tagliatelle toevoegen en 5 min. laten koken;

als de knoflook ver genoeg is kunnen de broccoliroosjes erbij,  deze op een laag vuur een klein kwartiertje meewokken in de olie en ondertussen de champignons erbij.  deze heel kort mee wokken.

De Tagliatelle ondertussen afgieten,   zodat dit als laatste toegevoegd worden bij de champignons en broccoli.

De bechamelsaus heeft een korte bereiding dus kan nog even gemaakt,  en meteen daarna kan het opgediend.   geef hem nog een mooie topping met de mooie grove geraspte Beaufort!  Deze kaas heeft zo’n volle mooie smaak wat deze pasta echt het extraatje geeft!   en als laatste nog wat verse peterselie.

EET U SMAKELIJK!